A laboratórium
Laborkaland

Újabb CSR-elismerést kapott a WESSLING Tudásközpont

Az idén 25 éves KÖVET Egyesület által meghirdetett versenyen a Vállalati Felelősség kategóriában kapott díjat a WESSLING Tudásközpont Laborkaland elnevezésű középiskolásoknak szóló kémiaversenye – olyan hazai nagyvállalatok és szervezetek közé emelkedve, mint a MOL, az EGIS, a HiPP, az OTP vagy Újbuda Önkormányzata...
Elolvasom



Minden második hazai vásárló tapasztalta a kettős minőséget

Élelmiszerek és más finomságok

A Nébih legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a fogyasztók közel fele észlelt már különbséget az azonos márkájú, Nyugat-Európában és Magyarországon egyaránt kapható élelmiszerek között. A leggyakrabban említett élelmiszer kategória a csokoládék és más édességek voltak. Az Élelmiszervizsgálati Közlemények legújabb számában publikált felmérés részletes eredményei a Laboratorium.hu-n...



Korona a levegőből: egy lépéssel a vírus előtt

Egészségünk védelmében
Környezetünk analitikája
Levegő elemző

Egy hazai vizsgálólaboratórium teljesen új szempontból közelít a pandémia elleni harchoz: az irodák, belterek levegőjéből, valamint a tárgyak felszínéről mutatja ki a kórokozó örökítőanyagának nyomait. A vizsgálat segíthet felmérni azokat a környezeti kockázatokat, amelyeket a potenciálisan fertőző személyek vagy felületek jelenthetnek, és segíthet azonosítani a nagy kockázatú, „gócponti” helyeket.  A módszert kidolgozó WESSLING Tudásközpont szakértője nyilatkozott a Laboratorium.hu-nak...



Új vírusazonosítási módszerekért kapott díjat egy magyar laboratórium

Környezetünk analitikája

Új módszer vírusok kimutatására, mikroműanyag-vizsgálatok, laboratóriumi edények új tisztítási eljárása – három innováció Újpestről, a WESSLING Tudásközpontból. A nemzetközi laboratóriumhálózat magyar tagja három díjat is nyert a vállalatcsoport innovációs versenyén...



Mi minden van a kukoricában? Miért érdemes vizsgálni?

Egészségünk védelmében
Élelmiszerek és más finomságok
Környezetünk analitikája

A kukorica betakarítása augusztusban megkezdődött. Miért fontos a peszticidek és mikotoxinok vizsgálata? Magyarország egyik legtapasztaltabb laboratóriuma, a növényvédő szerek vizsgálatában is élen járó WESSLING Tudásközpont szakértői válaszolnak...



Egy labor a legbiztonságosabb hazai cégek között

A laboratórium

A nemrég odaítélt Superbrands Business díj és egy fontos környezetvédelmi kitüntetés után újabb elismerésben részesült a WESSLING Tudásközpont: a pénzügyileg legstabilabb magyarországi cégek közé került...



Szentivánéji álom a laboratóriumban

Élelmiszerek és más finomságok

Kicsi Gesztenye, Pöttyös Panni és Barackos Buborék után az idei nyertes, azaz a Szentivánéji Álom is látogatást tett a WESSLING Hungary Kft. Élelmiszervizsgáló Laboratóriumában. A mesés elnevezések igazi remekműveket, cukormentes tortákat jelölnek: az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét alaposan megvizsgálták - finoman szólva. A Laboratorium.hu cikkéből kiderül, hogyan...



Veszélyes mikromérgek

Élelmiszerek és más finomságok

Miért fontos a gabonák rendszeres mikotoxin-vizsgálata? Milyen eszközökkel történhet a vizsgálat? A WESSLING Hungary Kft. független laboratóriumának szakértői válaszoltak a kérdésekre. Parányi méregkeverők a Laboratorium.hu-n...



Koronavírus és élelmiszer: mit mond a tudomány?

Egészségünk védelmében
Élelmiszerek és más finomságok
Az élelmiszer-eredetű fertőzések 20 százalékát okozzák vírusok. A koronavírusok főleg légúti megbetegedéseket okoznak, de vajon terjednek-e élelmiszerek útján? Mik az eddigi tapasztalatok, és mit tehetünk mi, fogyasztók? Az élelmiszer-biztonság egyik legelismertebb európai szakértője írt erről egy friss tudományos értekezést a WESSLING Tudásközpont által kiadott Élelmiszervizsgálati Közlemények tudományos szakfolyóiratának június 30-án megjelent (ÉVIK 2020-2) számában...


Klorát-maradékok az élelmiszerekben

Egészségünk védelmében
Élelmiszerek és más finomságok
A víz vizsgálata
Környezetünk analitikája
Az ismert növényvédő szerből, azaz a klorátból még mindig sok maradt a környezetben, a vizek klórozásával és a különböző fertőtlenítő szerek használatának gyakoribbá válásával folyamatos az utánpótlása is. Mivel azokat az élelmiszerekben a laboratóriumok gyakran határérték felett mutatják ki, az Európai Unió Bizottsága július 1-től módosítja az élelmiszerekben megengedhető klorát-maradékok értékeit tartalmazó rendeletet. Mostantól még fontosabb lesz az élelmiszerek és az ivóvíz rendszeres laboratóriumi vizsgálata...

Minden második hazai vásárló tapasztalta a kettős minőséget

Minden második hazai vásárló tapasztalta a kettős minőséget

Élelmiszerek és más finomságok

A Nébih legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a fogyasztók közel fele észlelt már különbséget az azonos márkájú, Nyugat-Európában és Magyarországon egyaránt kapható élelmiszerek között. A leggyakrabban említett élelmiszer kategória a csokoládék és más édességek voltak. Az Élelmiszervizsgálati Közlemények legújabb számában publikált felmérés részletes eredményei a Laboratorium.hu-n...

Korona a levegőből: egy lépéssel a vírus előtt

Korona a levegőből: egy lépéssel a vírus előtt

Egészségünk védelmében
Környezetünk analitikája
Levegő elemző

Egy hazai vizsgálólaboratórium teljesen új szempontból közelít a pandémia elleni harchoz: az irodák, belterek levegőjéből, valamint a tárgyak felszínéről mutatja ki a kórokozó örökítőanyagának nyomait. A vizsgálat segíthet felmérni azokat a környezeti kockázatokat, amelyeket a potenciálisan fertőző személyek vagy felületek jelenthetnek, és segíthet azonosítani a nagy kockázatú, „gócponti” helyeket.  A módszert kidolgozó WESSLING Tudásközpont szakértője nyilatkozott a Laboratorium.hu-nak...

Új vírusazonosítási módszerekért kapott díjat egy magyar laboratórium

Új vírusazonosítási módszerekért kapott díjat egy magyar laboratórium

Környezetünk analitikája

Új módszer vírusok kimutatására, mikroműanyag-vizsgálatok, laboratóriumi edények új tisztítási eljárása – három innováció Újpestről, a WESSLING Tudásközpontból. A nemzetközi laboratóriumhálózat magyar tagja három díjat is nyert a vállalatcsoport innovációs versenyén...

Mi minden van a kukoricában? Miért érdemes vizsgálni?

Mi minden van a kukoricában? Miért érdemes vizsgálni?

Egészségünk védelmében
Élelmiszerek és más finomságok
Környezetünk analitikája

A kukorica betakarítása augusztusban megkezdődött. Miért fontos a peszticidek és mikotoxinok vizsgálata? Magyarország egyik legtapasztaltabb laboratóriuma, a növényvédő szerek vizsgálatában is élen járó WESSLING Tudásközpont szakértői válaszolnak...

Egy labor a legbiztonságosabb hazai cégek között

Egy labor a legbiztonságosabb hazai cégek között

A laboratórium

A nemrég odaítélt Superbrands Business díj és egy fontos környezetvédelmi kitüntetés után újabb elismerésben részesült a WESSLING Tudásközpont: a pénzügyileg legstabilabb magyarországi cégek közé került...

Szentivánéji álom a laboratóriumban

Szentivánéji álom a laboratóriumban

Élelmiszerek és más finomságok

Kicsi Gesztenye, Pöttyös Panni és Barackos Buborék után az idei nyertes, azaz a Szentivánéji Álom is látogatást tett a WESSLING Hungary Kft. Élelmiszervizsgáló Laboratóriumában. A mesés elnevezések igazi remekműveket, cukormentes tortákat jelölnek: az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét alaposan megvizsgálták - finoman szólva. A Laboratorium.hu cikkéből kiderül, hogyan...

Veszélyes mikromérgek

Veszélyes mikromérgek

Élelmiszerek és más finomságok

Miért fontos a gabonák rendszeres mikotoxin-vizsgálata? Milyen eszközökkel történhet a vizsgálat? A WESSLING Hungary Kft. független laboratóriumának szakértői válaszoltak a kérdésekre. Parányi méregkeverők a Laboratorium.hu-n...

Koronavírus és élelmiszer: mit mond a tudomány?

Koronavírus és élelmiszer: mit mond a tudomány?

Egészségünk védelmében
Élelmiszerek és más finomságok
Az élelmiszer-eredetű fertőzések 20 százalékát okozzák vírusok. A koronavírusok főleg légúti megbetegedéseket okoznak, de vajon terjednek-e élelmiszerek útján? Mik az eddigi tapasztalatok, és mit tehetünk mi, fogyasztók? Az élelmiszer-biztonság egyik legelismertebb európai szakértője írt erről egy friss tudományos értekezést a WESSLING Tudásközpont által kiadott Élelmiszervizsgálati Közlemények tudományos szakfolyóiratának június 30-án megjelent (ÉVIK 2020-2) számában...
Klorát-maradékok az élelmiszerekben

Klorát-maradékok az élelmiszerekben

Egészségünk védelmében
Élelmiszerek és más finomságok
A víz vizsgálata
Környezetünk analitikája
Az ismert növényvédő szerből, azaz a klorátból még mindig sok maradt a környezetben, a vizek klórozásával és a különböző fertőtlenítő szerek használatának gyakoribbá válásával folyamatos az utánpótlása is. Mivel azokat az élelmiszerekben a laboratóriumok gyakran határérték felett mutatják ki, az Európai Unió Bizottsága július 1-től módosítja az élelmiszerekben megengedhető klorát-maradékok értékeit tartalmazó rendeletet. Mostantól még fontosabb lesz az élelmiszerek és az ivóvíz rendszeres laboratóriumi vizsgálata...