Ésszel a kosárba

Doppingolunk, és nem tudunk róla?

Hogyan vásároljunk étrend-kiegészítő szereket? Az elmúlt tíz év étrendkiegészítő-vizsgálatainak tanulságai az Ésszel a kosárba cikksorozatában. A Laboratorium.hu legfrissebb anyagának összeállításában ezúttal is a WESSLING Hungary Kft. független laboratórium segített...
Elolvasom



Meddig ehető az élelmiszer?

Ésszel a kosárba
Szavatosság, eltarthatósági, fogyaszthatósági, minőségmegőrzési idő: melyik mit jelent? Meddig fogyasztható egy élelmiszer? Az Ésszel a kosárba sorozatunkban ezúttal erre a kérdésre igyekszünk válaszolni a laboratóriumi szakértő segítségével...


Tízezer ok a beltéri levegő vizsgálatára

Levegő elemző

Illékony szerves vegyületek, gombák, Legionella: ezeket az egészségre káros anyagokat és mikroorganizmusokat mind beszippanthatjuk, és még ki sem kell tennünk a lábunkat az otthonunkból vagy az irodából. Beltéri levegővizsgálatokról tartott előadást a WESSLING szakembere egy klímatechnikai konferencián...



Az utolsó szó a mikrobáké

Ésszel a kosárba
A mikroorganizmusok egyre fontosabb szerepet játszanak az élelmiszer-biztonságban. Mire kell figyelnünk? Az Ésszel a kosárba! sorozat harmadik cikke a több millió élelmiszer-vizsgálatot elvégző WESSLING Hungary Kft. független laboratórium szakértőinek segítségével készült...


Elértek a tótól az asztalig: kitűnő a magyar hal!

Élelmiszerek és más finomságok
Minden területen pozitív eredményt hozott Magyarország első olyan átfogó kutatása, amelynek során a halastavak szennyezettségét, a halakban található szerves és szervetlen szennyező vegyületeket, a feldolgozás és szállítás hatásait, a mikrobiológiai kockázatokat vizsgálták meg....


Nemzetközi laboratóriumi díjakat adtak át Budapesten

A laboratórium
Gumikopás-vizsgálat, 3D-s emisszómérés, vákuumos szűrőrendszer: immár tizenkettedik alkalommal honorálta a WESSLING-csoport munkatársai előremutató újításait, hasznos ötleteit. Ezúttal Budapesten, a WESSLING Tudásközpontban adták át a díjakat...


Mikotoxinok maszkabálja

Ésszel a kosárba
Apró gombák által termelt méreganyagok a növényeken: az Ésszel a kosárba cikksorozat második anyaga...


Növényvédő szerek az élelmiszerekben

Ésszel a kosárba
A mezőgazdaságban használt növényvédő szerek (peszticidek) nélkül a Föld lakosságának élelmezése ma elképzelhetetlen feladat lenne. A megengedett határérték felett azonban veszélyt jelenthetnek az egészségünkre...


Élelmiszerlabor az OMÉK kiállításon

Élelmiszerek és más finomságok

Növényvédő szerek az élelmiszerekben. Megesszük a csomagolást? Az utolsó szó a mikrobáké. Doppingolunk, és nem is tudunk róla? A független laboratóriumokat működtető WESSLING Hungary Kft. több, mint 25 éves tapasztalatát osztja meg a nagyközönséggel Magyarország talán legfontosabb élelmiszeripari kiállításán, az OMÉK-on.  Az „Ésszel a kosárba!” elnevezésű konferencián jelentik be az azonos elnevezésű cikksorozat indulását is. A nagyközönségnek szánt érdekes, élelmiszerbiztonsági cikkeket itt, a Laboratorium.hu-n olvashatják majd...



Listeria

Élőlények górcső alatt

Mit kell tudni a patogén baktérium biológiájáról, szaporodási jellemzőiről és az ellene való védekezés lehetőségeiről? A Laboratorium.hu összeállításában a kórokozókról szóló tudnivalókat az élelmiszerlánc-biztonsággal kapcsolatos, az EU-ban és Magyarországon jelenleg is hatályos jogszabályokat is megjelöltük...

Meddig ehető az élelmiszer?

Meddig ehető az élelmiszer?

Ésszel a kosárba
Szavatosság, eltarthatósági, fogyaszthatósági, minőségmegőrzési idő: melyik mit jelent? Meddig fogyasztható egy élelmiszer? Az Ésszel a kosárba sorozatunkban ezúttal erre a kérdésre igyekszünk válaszolni a laboratóriumi szakértő segítségével...
Tízezer ok a beltéri levegő vizsgálatára

Tízezer ok a beltéri levegő vizsgálatára

Levegő elemző

Illékony szerves vegyületek, gombák, Legionella: ezeket az egészségre káros anyagokat és mikroorganizmusokat mind beszippanthatjuk, és még ki sem kell tennünk a lábunkat az otthonunkból vagy az irodából. Beltéri levegővizsgálatokról tartott előadást a WESSLING szakembere egy klímatechnikai konferencián...

Az utolsó szó a mikrobáké

Az utolsó szó a mikrobáké

Ésszel a kosárba
A mikroorganizmusok egyre fontosabb szerepet játszanak az élelmiszer-biztonságban. Mire kell figyelnünk? Az Ésszel a kosárba! sorozat harmadik cikke a több millió élelmiszer-vizsgálatot elvégző WESSLING Hungary Kft. független laboratórium szakértőinek segítségével készült...
Elértek a tótól az asztalig: kitűnő a magyar hal!

Elértek a tótól az asztalig: kitűnő a magyar hal!

Élelmiszerek és más finomságok
Minden területen pozitív eredményt hozott Magyarország első olyan átfogó kutatása, amelynek során a halastavak szennyezettségét, a halakban található szerves és szervetlen szennyező vegyületeket, a feldolgozás és szállítás hatásait, a mikrobiológiai kockázatokat vizsgálták meg....
Nemzetközi laboratóriumi díjakat adtak át Budapesten

Nemzetközi laboratóriumi díjakat adtak át Budapesten

A laboratórium
Gumikopás-vizsgálat, 3D-s emisszómérés, vákuumos szűrőrendszer: immár tizenkettedik alkalommal honorálta a WESSLING-csoport munkatársai előremutató újításait, hasznos ötleteit. Ezúttal Budapesten, a WESSLING Tudásközpontban adták át a díjakat...
Mikotoxinok maszkabálja

Mikotoxinok maszkabálja

Ésszel a kosárba
Apró gombák által termelt méreganyagok a növényeken: az Ésszel a kosárba cikksorozat második anyaga...
Növényvédő szerek az élelmiszerekben

Növényvédő szerek az élelmiszerekben

Ésszel a kosárba
A mezőgazdaságban használt növényvédő szerek (peszticidek) nélkül a Föld lakosságának élelmezése ma elképzelhetetlen feladat lenne. A megengedett határérték felett azonban veszélyt jelenthetnek az egészségünkre...
Élelmiszerlabor az OMÉK kiállításon

Élelmiszerlabor az OMÉK kiállításon

Élelmiszerek és más finomságok

Növényvédő szerek az élelmiszerekben. Megesszük a csomagolást? Az utolsó szó a mikrobáké. Doppingolunk, és nem is tudunk róla? A független laboratóriumokat működtető WESSLING Hungary Kft. több, mint 25 éves tapasztalatát osztja meg a nagyközönséggel Magyarország talán legfontosabb élelmiszeripari kiállításán, az OMÉK-on.  Az „Ésszel a kosárba!” elnevezésű konferencián jelentik be az azonos elnevezésű cikksorozat indulását is. A nagyközönségnek szánt érdekes, élelmiszerbiztonsági cikkeket itt, a Laboratorium.hu-n olvashatják majd...

Listeria

Listeria

Élőlények górcső alatt

Mit kell tudni a patogén baktérium biológiájáról, szaporodási jellemzőiről és az ellene való védekezés lehetőségeiről? A Laboratorium.hu összeállításában a kórokozókról szóló tudnivalókat az élelmiszerlánc-biztonsággal kapcsolatos, az EU-ban és Magyarországon jelenleg is hatályos jogszabályokat is megjelöltük...