A laboratórium

Nemzetközi laboratóriumi díjakat adtak át Budapesten

Gumikopás-vizsgálat, 3D-s emisszómérés, vákuumos szűrőrendszer: immár tizenkettedik alkalommal honorálta a WESSLING-csoport munkatársai előremutató újításait, hasznos ötleteit. Ezúttal Budapesten, a WESSLING Tudásközpontban adták át a díjakat...
Elolvasom



Mikotoxinok maszkabálja

Ésszel a kosárba
Apró gombák által termelt méreganyagok a növényeken: az Ésszel a kosárba cikksorozat második anyaga...


Növényvédő szerek az élelmiszerekben

Ésszel a kosárba
A mezőgazdaságban használt növényvédő szerek (peszticidek) nélkül a Föld lakosságának élelmezése ma elképzelhetetlen feladat lenne. A megengedett határérték felett azonban veszélyt jelenthetnek az egészségünkre...


Élelmiszerlabor az OMÉK kiállításon

Élelmiszerek és más finomságok

Növényvédő szerek az élelmiszerekben. Megesszük a csomagolást? Az utolsó szó a mikrobáké. Doppingolunk, és nem is tudunk róla? A független laboratóriumokat működtető WESSLING Hungary Kft. több, mint 25 éves tapasztalatát osztja meg a nagyközönséggel Magyarország talán legfontosabb élelmiszeripari kiállításán, az OMÉK-on.  Az „Ésszel a kosárba!” elnevezésű konferencián jelentik be az azonos elnevezésű cikksorozat indulását is. A nagyközönségnek szánt érdekes, élelmiszerbiztonsági cikkeket itt, a Laboratorium.hu-n olvashatják majd...



Új típusú vajkrémet hoztak létre magyar kutatók

Élelmiszerek és más finomságok

A nemrég kidolgozott technológiával biztonságosan gyártható az a csökkentett zsírtartalmú, laktózmentes, élőflórás vajkrém, amelynek tejcukortartalma 0,1% alá csökkenthető. A Széchenyi István Egyetem kutatói az eredményeiket az Élelmiszervizsgálati Közlemények című tudományos szaklapban ismertették. A dolgozat összefoglalása a Laboratorium.hu-n...



Ételek a melegben

Élelmiszerek és más finomságok

A melegben miért romlanak meg jobban az élelmiszerek? Mi alapján határozhatjuk meg, hogy fogyaszthatók-e még? Hogyan tároljuk az élelmiszereket a nagy melegben? Miért nem szabad megszakadnia a hűtési láncnak? Hogyan és mit vizsgálnak az élelmiszerekben? A Laboratorium.hu válaszai a kánikulában...



Kicsi Gesztenye útja a laborban

Élelmiszerek és más finomságok

A nyolcadik alkalommal megrendezett Magyarország Cukormentes Tortája verseny díjnyertes alkotását ezúttal is egy független laboratóriumban, a WESSLING Hungary Kft-nél ellenőrizték. Mi mindent vizsgáltak a Kicsi Gesztenyében? A Laboratorium.hu legfrissebb összeállításából kiderül...



Egészségesek az almelevek

Élelmiszerek és más finomságok

Egy magyar kutatás frissen közölt eredménye szerint a hazai 100 százalékos almalevek egészségesek. Az Élelmiszervizsgálati Közlemények című szaklapban megjelent tanulmány szerzői tizenkét fajta almalevet vizsgáltak meg a laboratóriumban...



Mikroműanyagok: a halastavakban minimális a jelenlétük

Környezetünk analitikája

Magyar kutatók nemzetközi szinten is egyedülálló vizsgálataiból kiderült, hogy nem csak a természetes vizekben, hanem az édesvízi tógazdasági haltermelés helyszínéül szolgáló halastavakban is kimutathatók mikroműanyagok. Jó hír, hogy a Laboratorium.hu által közzétett kutatás eredményei alapján megállapítható: a többi felszíni vízi méréssel összehasonlítva a halastavi koncentrációk minimálisak...



Izotóp a vízben

A víz vizsgálata
Környezetünk analitikája

Az ember szervezetébe számtalan helyről juthat sugárzás, ennek egyik része az élelmiszer, azon belül is az ivóvíz. Nem véletlen, hogy a vizek radiológiai vizsgálatát szigorú rendeletek írják elő, ám európai szinten is csak néhány laboratórium képes ezekre a mérésekre. Milyen határérték fölött jelenthet veszélyt a sugárzás, és mi a helyzet a magyarországi vizekkel? A Laboratorium.hu legfrissebb összeállítása...

Mikotoxinok maszkabálja

Mikotoxinok maszkabálja

Ésszel a kosárba
Apró gombák által termelt méreganyagok a növényeken: az Ésszel a kosárba cikksorozat második anyaga...
Növényvédő szerek az élelmiszerekben

Növényvédő szerek az élelmiszerekben

Ésszel a kosárba
A mezőgazdaságban használt növényvédő szerek (peszticidek) nélkül a Föld lakosságának élelmezése ma elképzelhetetlen feladat lenne. A megengedett határérték felett azonban veszélyt jelenthetnek az egészségünkre...
Élelmiszerlabor az OMÉK kiállításon

Élelmiszerlabor az OMÉK kiállításon

Élelmiszerek és más finomságok

Növényvédő szerek az élelmiszerekben. Megesszük a csomagolást? Az utolsó szó a mikrobáké. Doppingolunk, és nem is tudunk róla? A független laboratóriumokat működtető WESSLING Hungary Kft. több, mint 25 éves tapasztalatát osztja meg a nagyközönséggel Magyarország talán legfontosabb élelmiszeripari kiállításán, az OMÉK-on.  Az „Ésszel a kosárba!” elnevezésű konferencián jelentik be az azonos elnevezésű cikksorozat indulását is. A nagyközönségnek szánt érdekes, élelmiszerbiztonsági cikkeket itt, a Laboratorium.hu-n olvashatják majd...

Új típusú vajkrémet hoztak létre magyar kutatók

Új típusú vajkrémet hoztak létre magyar kutatók

Élelmiszerek és más finomságok

A nemrég kidolgozott technológiával biztonságosan gyártható az a csökkentett zsírtartalmú, laktózmentes, élőflórás vajkrém, amelynek tejcukortartalma 0,1% alá csökkenthető. A Széchenyi István Egyetem kutatói az eredményeiket az Élelmiszervizsgálati Közlemények című tudományos szaklapban ismertették. A dolgozat összefoglalása a Laboratorium.hu-n...

Ételek a melegben

Ételek a melegben

Élelmiszerek és más finomságok

A melegben miért romlanak meg jobban az élelmiszerek? Mi alapján határozhatjuk meg, hogy fogyaszthatók-e még? Hogyan tároljuk az élelmiszereket a nagy melegben? Miért nem szabad megszakadnia a hűtési láncnak? Hogyan és mit vizsgálnak az élelmiszerekben? A Laboratorium.hu válaszai a kánikulában...

Kicsi Gesztenye útja a laborban

Kicsi Gesztenye útja a laborban

Élelmiszerek és más finomságok

A nyolcadik alkalommal megrendezett Magyarország Cukormentes Tortája verseny díjnyertes alkotását ezúttal is egy független laboratóriumban, a WESSLING Hungary Kft-nél ellenőrizték. Mi mindent vizsgáltak a Kicsi Gesztenyében? A Laboratorium.hu legfrissebb összeállításából kiderül...

Egészségesek az almelevek

Egészségesek az almelevek

Élelmiszerek és más finomságok

Egy magyar kutatás frissen közölt eredménye szerint a hazai 100 százalékos almalevek egészségesek. Az Élelmiszervizsgálati Közlemények című szaklapban megjelent tanulmány szerzői tizenkét fajta almalevet vizsgáltak meg a laboratóriumban...

Mikroműanyagok: a halastavakban minimális a jelenlétük

Mikroműanyagok: a halastavakban minimális a jelenlétük

Környezetünk analitikája

Magyar kutatók nemzetközi szinten is egyedülálló vizsgálataiból kiderült, hogy nem csak a természetes vizekben, hanem az édesvízi tógazdasági haltermelés helyszínéül szolgáló halastavakban is kimutathatók mikroműanyagok. Jó hír, hogy a Laboratorium.hu által közzétett kutatás eredményei alapján megállapítható: a többi felszíni vízi méréssel összehasonlítva a halastavi koncentrációk minimálisak...

Izotóp a vízben

Izotóp a vízben

A víz vizsgálata
Környezetünk analitikája

Az ember szervezetébe számtalan helyről juthat sugárzás, ennek egyik része az élelmiszer, azon belül is az ivóvíz. Nem véletlen, hogy a vizek radiológiai vizsgálatát szigorú rendeletek írják elő, ám európai szinten is csak néhány laboratórium képes ezekre a mérésekre. Milyen határérték fölött jelenthet veszélyt a sugárzás, és mi a helyzet a magyarországi vizekkel? A Laboratorium.hu legfrissebb összeállítása...