
|
|
A vizsgált 21 nyerstej-értékesítési pontból 8 helyen találtak fizikai szennyeződést, és számos más mikrobiológiai-higiéniai problémára is fény derült – olvasható az Élelmiszervizsgálati Közlemények aktuális számában. Az élelmiszer-biztonsági kockázatot is jelentő hiányosságok miatt eladóknak, vevőknek egyaránt érdemes jobban odafigyelniük a kimért tejek vásárlásakor... |

|
|
Az idén június 7-én szervezik meg először az
Élelmiszerbiztonsági Világnapot. Az élelmiszer-biztonság egyik legfontosabb
feltétele a termékek rendszeres laboratóriumi vizsgálata, ám a hagyományos
elemzések mellett új kihívásoknak is meg kell felelni: allergének, növényvédő szerek, doppingszerek az értend-kiegészítőkben, GMO-k, vagy éppen a
csomagolóanyagokból az ételekbe oldódó vegyületek – ezeket az anyagokat mind
nyakon kell csípni. De hogyan? Erről szól a Laboratorium.hu legfrissebb
összeállítása... |