Élelmiszer-adalékanyagok és hormonzártartást befolyásoló vegyületek nyomában!
Az Eurofins két nagy hazai laboratóriuma (az Eurofins Food and Feed Testing Hungary és az Eurofins Analytical Services) új, ingyenes webinárium-sorozatot indít tisztelt partnereinek és minden érdeklődőnek az élelmiszer-biztonság és a környezetvédelem legizgalmasabb kérdéseiről, legfontosabb jogszabályi változásokról, az ezekhez kapcsolódó laboratóriumi vizsgálatokról. Az első két Labináriumunkon az élelmiszer-adalékanyagokról és a hormonzártartást befolyásoló anyagokról beszélnek a szakértőink...
Az Eurofins évek óta kiemelten fontosnak tartja, hogy partnereivel és a szakmai közvéleménnyel megossza az élelmiszer-biztonság, a környezet- és egészségvédelem, illetve számos más területen laboratóriumhálózatunkban megszerzett sok évtizedes tudást és tapasztalatot. Szakértőink rendszeresen részt vesznek a legfontosabb konferenciákon, Laboratorium.hu tudományos portálunkon több száz cikkben osztottuk meg tapasztalatainkat!
A LABINÁRIUM (LABoratórium és webINÁRIUM) sorozatunkban szeretnénk lehetőséget adni a résztvevőknek arra, hogy még közvetlenebbül, interaktív módon, az internet lehetőségeit kihasználva értesüljenek szakértőinktől az adott témához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókról!
Két novemberi Labináriumunkon az élelmiszer-adalékanyagok és a hormonzártartást befolyásoló anyagok témakörét járjuk körbe.
Hormonháztartást zavaró vegyületek vizeinkben
Miről lesz szó a 2024. november 7-i Labináriumon?
Természetes vagy mesterséges hormonok, gombák toxinjai, gyógyszerek, nehézfémek, ftalátok (lágyítószerek), illetve az egyik leghírhedtebb, egyre több helyen szabályozott vegyület, a biszfenol A (BpA): mind-mind jelen vannak környezetünkben, és jelentős részük alkalmas a hormonháztartás megzavarására, rendellenes fejlődést, tumort, a koncentrációs képesség romlását, a fejlődési folyamatokat késleltetését okozva, felborítva pajzsmirigy-működésünket.
Mivel ezek az anyagok bizony még sokáig velünk lesznek, kiemelkedően nagy a szerepük az akkreditált vizsgálólaboratóriumoknak, hiszen a tudomány és a jogi, hatósági szabályozás is csak akkor tud hatékonyan fellépni ezekkel az anyagokkal szemben, ha előbb pontosan megmérték azokat.
Palotai Zoltán (Eurofins Analytical Services Hungary Kft., Környezetanalitikai üzletág vezetője) és Dr. Szabó István (a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem docense) előadásaikban sok szempontból járják körbe a témát.
Élelmiszer-adalékanyagok nyomában
A 2024. november 14-i LABINÁRIUM-on többek között az alábbi kérdésekre szeretnénk választ adni:
- Hogyan, milyen módszerekkel lehetséges az élelmiszer-adalékanyagokat vizsgálni, és milyen vizsgálatokat tud felajánlani az Eurofins Food and Feed Testing Hungary és a nemzetközi Eurofins csoport ezekre az anyagokra vonatkozóan?
- Milyen adalékanyagokat lehet használni élelmiszerekben, milyen szabályozás vonatkozik az adalékanyagok használatára, és miért van szükség egyáltalán a vizsgálatukra?
- Milyen korlátozások vannak érvényben élelmiszerektől függően az adalékanyagok esetében?
- Hogyan ismerjük fel egy élelmiszer címkéjén az összetevőlistában szereplő adalékanyagot?
Ha szeretne többet tudni mindezekről, úgy csatlakozzon az ingyenes, egy órás labináriumhoz, tegye fel kérdéseit Dr. Dregus Mártának, az Eurofins Food and Feed Testing Hungary szakértőjének!
A Labináriumokon való részvétel minden érdeklődő számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezzen minél hamarabb!