Folytatódik a WESSLING Tudásközpont tudományos videósorozata

Az azbeszt egy súlyosan fibrogén és rákkeltő anyag. A tüdőbe kerülve irreverzibilis szövetburjánzást okoz, kialakulhat az asbestosis, a mesothelioma és a tüdőrák is. A WESSLING Hungary Kft. független vizsgálólaboratórium épületek azbesztmentesítésével összefüggő szakértői szolgáltatásaival, akkreditált mintavétellel és vizsgálattal áll megrendelői rendelkezésére, ezúttal pedig egy tudományos videóban számol be a fontos, sok embertársunkat érintő kérdésről...

Six Éva, okleveles szakmérnök, a WESSLING Környezetanalitikai Üzletágága Azbesztvizsgáló és Munkabiztonsági Laboratóriumának vezetője előadásában foglalkozik az azbeszt tulajdonságaival, előfordulási körülményeivel (bányászat, feldolgozás), ismerteti az azbeszt típusait, azokat a megbetegedéseket, amelyeket a belégzése okozhat, előfordulását az épületekben – ezen belül is többek között a hazai lakótelepeken – garázstetőkön és sportlétesítményekben, és természetesen a laboratóriumi vizsgálati módszereket a levegőmintavételtől a mikroszkópos kiértékelésig.

A videó az alábbi linken mindenki számára ingyenesen tekinthető meg.

https://www.youtube.com/watch?v=lg8k72yf6gI


A WESSLING társadalmi felelősségvállalása jegyében megvalósuló tudományos előadások célja, hogy a szakértők a laboratórium szemszögéből mutassák be az olyan, sokunk életét, munkáját érintő kérdéseket, mint a növényvédő szerek, a mikroműanyagok, a csomagolóanyagokból kioldódó vegyületek, a kozmetikumok, az azbeszt, a pálinka vagy a méz vizsgálata, a radioanalitika, a transzzsírsavak, a GMO-k  –  és a sort még hosszan folytathatnánk.

Sorozatunk havonta új előadással bővül, érdemes tehát ellátogatni a tehát ellátogatni a Youtube-csatornánkra, ahol az azbesztről szóló anyagot immár az ötödik előadásként helyeztük el:

https://www.youtube.com/watch?v=_vEZQZF5t8Q&list=PLStpQgynujRKrnvhcjaXhblvWDez2aPZ8