Növényvédő szerek az élelmiszerekben. Megesszük a csomagolást? Az utolsó szó a mikrobáké. Doppingolunk, és nem is tudunk róla? A független laboratóriumokat működtető WESSLING Hungary Kft. több, mint 25 éves tapasztalatát osztja meg a nagyközönséggel Magyarország talán legfontosabb élelmiszeripari kiállításán, az OMÉK-on. Az „Ésszel a kosárba!” elnevezésű konferencián jelentik be az azonos elnevezésű cikksorozat indulását is. A nagyközönségnek szánt érdekes, élelmiszerbiztonsági cikkeket itt, a Laboratorium.hu-n olvashatják majd...
Idén szeptemberben – immár 79. alkalommal – ismét megrendezik Magyarország legnagyobb agrárgazdasági eseményét, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt. A 2019. szeptember 26-29. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén a szervezők ezúttal az agrár- és élelmiszeripari innovációk bemutatására és a szakmaiság erősítésére helyezi a hangsúlyt.
A rendezvény során a szervezők a kiállítók, illetve a nagyközönség részére különböző tematikájú konferenciákat, előadásokat, pódiumbeszélgetéseket, illetve üzletember-találkozót szerveznek. Ezek közül az egyik legérdekesebb esemény a rendezvény első napjára tervezett, a WESSLING Hungary Kft. szervezésében megvalósuló Ésszel a kosárba! –Laboratóriumi tanácsok fogyasztóknak, gyártóknak című tanácskozás.
A WESSLING Hungary Kft. független laboratóriumban eddig közel kétmillió élelmiszer-vizsgálatot végeztek el. Az Ésszel a kosárba kampánya során fontos élelmiszerbiztonsági kérdésekre hívja fel a figyelmet szeptember 26-án 15 órakor, amely egyben edukációs kampány megnyitója is.
A kampány cikkeit a Laboratorium.hu tudományos portálon olvashatják majd az érdeklődők.
Az OMÉK-on való részvételről az alábbi linken tájékozódhat: https://omek.amc.hu/csutortok/szakmai-programok-es-konferenciak/624/
Íme az Ésszel a kosárba konferencia részletes programja:
15.00 Megnyitó, az Ésszel a kosárba kampány hivatalos indítása
Dr. Zanathy László, a WESSLING Hungary Kft. ügyvezető igazgatója
15.10 Növényvédő szerek az élelmiszerekben, mérgező vegyületek a gabonákban –avagy peszticidek, toxinok és mikotoxinok: mire kell vigyázni? Gerencsérné Gorka Ágnes, Király Gábor János - WESSLING Hungary Kft.
15.30 Az utolsó szó a mikrobáké – miért fontos a mikrobiológia? Gasparikné Reichardt Judit, WESSLING Hungary Kft.
15.50 Kávészünet
16.00 Tiltott anyagok az étrend-kiegészítőkben –doppingolunk, és nem is tudunk róla? - Horváthné Soós Erika, WESSLING Hungary Kft.
16.20 Megesszük a csomagolást? – az élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő anyagok kioldódása - Dr. Szigeti Tamás János, WESSLING Hungary Kft.
16.40 Kérdések, válaszok, kötetlen beszélgetés
Itt regisztrálhat a konferenciára
Az OMÉK-on való részvételről az alábbi linken tájékozódhat: https://omek.amc.hu/jegyek/
A konferencián résztvevők számára az Ésszel a kosárba! című konferencia ingyenesen látogatható, de kérjük, hogy részvételi szándékát minél hamarább jelezze ezen a felületen, a várható érdeklődésre való tekintettel és a terem kapacitása miatt ugyanis csak az első 80 regisztrált érdeklődőt áll módunkban vendégül látni.
Az Ésszel a kosárba kampányról hamarosan itt, a Laboratorium.hu-n is tájékozódhat majd!