Gumikopás-vizsgálat, 3D-s emisszómérés, vákuumos szűrőrendszer: immár tizenkettedik alkalommal honorálta a WESSLING-csoport munkatársai előremutató újításait, hasznos ötleteit. Ezúttal Budapesten, a WESSLING Tudásközpontban adták át a díjakat...

Az idén tizenkettedik alkalommal került sor arra, hogy a WESSLING honorálja dolgozóinak úttörő ötleteit. Németország és Franciaország területéről érkezett az a négy ötlet, amelyről a zsúri úgy gondolta, megérdemlik a WESSLING Újítók Díját, amelynek kiosztására a WESSLING budapesti tudásközpontjában került sor.

Bejelentették a WESSLING-csoport nagy innovációs díjának nyerteseit. A tanácsadó és elemző cég idén a tizenkettedik alkalommal díjazta alkalmazottainak újszerű meglátásait. Ezúttal Németország és Franciaország területéről érkezett az a négy elképzelés, amely kiérdemelte a WESSLING 10 000 eurós Innovációs Díját. A nemzetközi laboratóriumhálózatot működtető családi vállalkozás 26 európai és kínai telephelye közül ezúttal Budapesten, a WESSLING magyarországi tudásközpontjában rendezte az ünnepélyes díjátadót.

Diana Weßling, a tulajdonosok szóvivője és Dr. Zanathy László, a WESSLING Hungary Kft. ügyvezető igazgatója adta át a díjakat, amelyek közül három Németországba, egy pedig Franciaországba került.

A díjátadóról készült és az ötleteket ismertető kisfilmet itt nézheti meg

Gumiabroncsok kopásának mérése

A vegyész Siema Lange és a vegyi technikusi képzettségű Jonas Holtgreve kapta az egyik díjat autógumikról lekopó mikroműanyagok mérése során bizonyított kiváló munkájáért. A laboratóriumi elemzések és mikroműanyagokkal kapcsolatos szaktudás terén a WESSLING egyike a terület legnevesebb európai képviselőinek, Magyarországon ugyancsak élen járnak a mikroműanyag-kutatásban.

3D-nyomtatók az emissziómérésben

A szintén vegyészmérnök André Schmitz úttörő új módszereket kísérletezett ki emissziómérésre, amelyhez 3D-nyomtatót is használ: ezért az eredményért érdemelte ki a WESSLING újítók díját. A WESSLING egyike azon kevés laboratóriumoknak, amelyek ezen a területen is tevékenykednek. Az újításnak köszönhetően kapott információk alapján a vásárlók teljes körű tanácsadásban részesülnek, és megfelelően optimalizálhatják a 3D-nyomtatóikat saját üzletmenetük és üzletfeleik számára .

A mérnöki és tanácsadó szolgáltatások területén dolgozó Rolf Bögeholz, Steffen Sommer és Holger Weingärtner, valamint André Schmitz jegyez még egy további fontos, ügyfélközpontú újítást is: a felszíni modellek 3D nyomtatásánál használt 3D tervezési technológiával az altalaj jelentette esetleges kihívásokat és az ebből a megbízónál jelentkező többletöltségeket jobban meg lehet előre jósolni.

„Nagy öröm számomra, hogy ezt az újítást az üzleti szervezeti egységeknél dolgozó munkatársaink fejlesztették ki az ügyfelek számára. Ez igen jó példa az ügyfélközpontú gondolkodásra, hiszen így saját újításunkkal tudjuk meggyőzni a partnereket" - mondta el Anna Weßling, a cégcsoport ügyvezetője, akire különösen nagy hatást gyakorolt ez utóbbi innováció.

Új vákuumos szűrőrendszer talajmintákhoz

Még egy elképzelést díjaztak a budapesti ceremónián: Francis Bourdon, Fabienne Loisel, Sabrina Slimani és Audrey Goutagnieux (a WESSLING Franciaország lyoni telephelyének munkatársai) új vákuumos szűrőrendszert dolgoztak ki a talajminták előkészítésére. Egy üveggyár közreműködésével új tölcséreket készíttettek, és ezekből maguk építették meg a rendszert. Az újítás jelentős mértékben meggyorsítja a minták laboratóriumi előkészítésének idejét, és megkönnyíti a laboratóriumi munkát, hiszen így már nem kell a továbbiakban súlyos nehéz berendezéseket használni a tisztításkor. A korábbi technológiához képest 50 mintával többet kéepsek naponta megszűrni, ennek köszönhetően az ügyfelek hamarább jutnak hozzá az eredményekhez.

A nyertesek a dunaparti városban lebonyolított városnéző túra során orgonakoncerten vettek részt a Szent István Bazilikában, és megkóstolhatták a Szamos Marcipán Múzeum különlegességeit is.