Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szervezésében megvalósult, hobbicukrászok számára rendezett Magyarország Cukormentes Tortája program versenyét az idén Raffer Gabriella nyerte meg Almás gesztenyerózsa elnevezésű kreációjával. A zsűri a döntőben tíz torta közül választotta ki a legjobbat. Amint arról számos vezető médimu is beszámolt, a programot laboratóriumi vizsgálataival az Eurofins Analytical Services Hungary Kft. is támogatja...

Az Almás gesztenyerózsa elnevezésű torta lett a Magyarország cukormentes tortája háziverseny győztese – közölte az Egy Csepp Figyelem Alapítvány az MTI-vel. A Magyarország Cukormentes Tortája program hobbicukrászok számára rendezett versenyét az idén Raffer Gabriella nyerte meg Almás gesztenyerózsa elnevezésű kreációjával, a győztes édesség nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, kedvező szénhidrát- és kalória értékeinek köszönhetően a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető – írta meg számos vezető online hírportál.

A közleményben felidézik, hogy a Magyarország cukormentes tortája programot az Egy Csepp Figyelem Alapítvány azért hozta létre, hogy alternatívát nyújtson az édességek kedvelőinek. Szakmai partnerei a Magyar Cukrász Ipartestület, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és az Eurofins Analytical Services Hungary Kft.

Ez utóbbi független laboratórium immár hagyományosan több, mint tíz éve vizsgálja és ellenőrzi a program díjnyertes alkotásait. Arról, hogy mindezt hogyan teszi, a Laboratorium.hu tudományos, ismeretterjesztő portál több cikkében is olvashat:

https://laboratorium.hu/tortaalaborban.html
https://laboratorium.hu/ismet-laborban-vizsgaltak-magyarorszag-cukormentes-tortajat.html
https://laboratorium.hu/izekre-szedtek-nagyi-kedvencet-a-laboratoriumban.html
https://laboratorium.hu/cukormentestortapottyospannilaboratorium.html
https://laboratorium.hu/Szentivanejcukormentes
https://laboratorium.hu/cukormentestortavizsgalata.html
https://laboratorium.hu/kicsigesztenyelabor.html

A profi cukrászoknak kiírt Magyarország cukormentes tortája versenyre még április 6-ig lehet jelentkezni.