A Laboratorium.hu tudományos hírportál Konyhakémia rovatában megjelent cikkeivel bronzérmet nyert el az idén ötödik alkalommal megrendezett Content+ Marketing Award versenyen, bebizonyítva, hogy a hasznos és szórakoztató tudomány igenis sok embert érdekel...
A verseny kiírói tartalomalapú marketingmegoldás alatt elsősorban olyan kommunikációt értettek, amely az olvasók, nézők, hallgatók, befogadók, felhasználók felé hasznos tartalmakon (tájékoztatás, közérdekű információ, hasznos tanács, ötlet, szórakoztatás stb.) keresztül kívánja eljuttatni az üzenetét.
A versenyre összesen 142 pályázat érkezett, jelentkezhettek ügynökségek, médiumok és közvetlenül a megbízói oldal képviselői is.
A WESSLING Közhasznú Nonprofit Kft. a Saját felületen futó megoldások kategóriában nyert bronzérmet Konyhakémia az élelmiszer-biztonságért című projektjével.
Mi is az a Konyhakémia?
A WESSLING Hungary Kft. negyed évszázada végzi akkreditált laboratóriumivizsgálatait Magyarországon, a Laboratorium.hu tudományos honlapján elindított Konyhakémia kampány célja pedig az volt, hogy megmutassa, milyen folyamatok játszódnak le főzés közben, és felhívja a figyelmet az élelmiszer-biztonságra. A közel húsz ismeretterjesztő cikknek, a négy youtube-videónak, a közösségi megjelenéseknek és a nagy online médiumok szemléinek köszönhetően sikerült közel egymillió embert elérnünk a több, mint fél éven át tartó kampány során.
A Laboratorium.hu oldal már évek óta az egyik legnépszerűbb és legtöbbet idézett hazai tudományos portál, a Konyhakémia rovat célja pedig az volt, hogy a mindennapok során azonnal hasznosítható információkkal lássa el az olvasókat, az értékes tartalmak mellett élelmiszer-biztonsági missziót is teljesítve, és fellebbentve a fátylat a konyhakémia izgalmas titkairól.
Mitől kel meg a kenyértészta? Hogyan puhítsuk a húst? Miért hűt a só, miért lyukas a sajt? Hogyan lehet jó tojást, virslit vagy tésztát főzni, mit is csinálnak azok a „mikroséfek”, akik nélkül nem lenne joghurt, bor, kakaó vagy éppen kovászos uborka?
Szomorné Orosz Lotti, a Laboratorium.hu Konyhakémia rovatának szerzője.
A legtöbbünket érintő konyhai témák kapcsolódnak a különböző ünnepekhez, eseményekhez. Így például legutóbb, húsvétkor a tojásfestés, újévkor a pezsgő kémiájáról írtak, megmagyarázták, mi történik a szuvidálás során, hogyan érdemes tárolni az élelmiszert, és miért fontos odafigyelni a vezetésre, ha kefírt iszunk.
A Konyhakémia rovat CMA-n elért bronzéremre igazolja, hogy a hasznos tartalommal sok emberhez lehet eljutni, sokaknak lehet segíteni a mindennapok során jó ötletekkel, magyarázatokkal, a konyha kémiájának bemutatásával.
Konyhakémia rovatunkat itt éri el
Korábbi cikkeink a Konyhakémia rovatban:
https://laboratorium.hu/eszamokinfo
https://laboratorium.hu/tojasfestes
https://laboratorium.hu/kenyersuteskemiaja
https://laboratorium.hu/mierthabzikapezsgo
https://laboratorium.hu/virslifozeskamiaja
https://laboratorium.hu/szuvidalas
https://laboratorium.hu/tokeletestesztafozes
https://laboratorium.hu/huspuhitaskonyakemia
https://laboratorium.hu/mikrodefekakonyhaban
https://laboratorium.hu/olajzsirvajmargarin
https://laboratorium.hu/antioxidansok
https://laboratorium.hu/elelmiszer-pazarlas
https://laboratorium.hu/sokemia
https://laboratorium.hu/laktozmentesdenemcukormentes
https://laboratorium.hu/vallaselelmiszer
https://laboratorium.hu/hogyanfozzunkjotojast
https://laboratorium.hu/egyszeeletsajt
https://laboratorium.hu/mennyialkoholvanakefirben
A Laboratorium.hu Youtube-videói Konyhakémia témakörében:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLxS1zPnE4XcvYZuLCZ6G2rHfX5qJsjrXk